منوی دسته بندی

اختلال افسردگی چیست؟

افسردگی چیست؟

برای پاسخ به این سوال که افسردگی چیست، از منابع معتبر و به روز علمی مطالبی را جمع آوری کرده و ترجمه کرده ایم و خدمت شما بزرگواران تقدیم می کنیم. خوشبختانه در سایت آکادمی روانشناسی حضور می توانید مطالب مفید روانشناسی را مطالعه کرده و نگرانی بابت معتبر و علمی بودن این مطالب نداشته باشید.

افسردگی (Depression) با حال بدی های روزانه، خلق پایین، داشتن استرس، گوشه گیر بودن و غمگین بودن متفاوت است. پس لطفاً اسم هر دپ بودن یا غم داشتنی را افسردگی نگذاریم.

حالا واقعا افسردگی چیست؟! 

افسردگی یا بهتر است بگوییم: اختلال افسردگی اساسی، یکی از اختلالات روانشناختی و روانپزشکی ذکر شده در  کتابچه ی راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانیِ انجمن روانپزشکی آمریکا می باشد.

هر اختلالی که در این کتابچه راهنمای تشخیصی وجود دارد، یک اختلال جدی روانی است که فرد دارای این اختلال، نیاز به دریافت مشاوره و درمان دارد. اختلال افسردگی اساسی، مثل غمگین بودن و ناراحت بودن های روزانه ما نیست که خود به خود رفع شود؛ ماندگار است و تا زمانی که فرد تحت درمان قرار نگیرد، ممکن است شدیدتر و شدیدتر شود.

شیوع افسردگی بسیار بالاست و به همین دلیل به سرماخودگی روانی شهرت دارد و بیش از ۳۰ درصد افراد حداقل یکبار در طول زندگی‌شان افسردگی شدید را تجربه می‌کنند.

افسردگی چیست و با ما چکار می کند؟

افسردگی، افکار، هیجانات و رفتارهای ما را تحت تاثیر قرار می دهد و در زندگی روزمره ما مشکلات قابل توجهی ایجاد می کند. ممکن است باعث اخراج شما از محل کار یا افت شدید نمرات تحصیلی شما شود. همچنین می تواند باعث گوشه نشین شدن شما در کنج اتاق تان شده و ارتباطات اجتماعی شما را به شدت محدود کند.

افسردگی چیست

افسردگی چیست: علائم افسردگی

اگر برای شما هم سوال است که افسردگی چیست و چه علائمی دارد، باید بدانید که علائم افسردگی شامل موارد زیر می باشند که هرکدام می تواند خفیف یا شدید باشد (فرد باید حداقل ۲ هفته این علائم را داشته باشد):

  • داشتن غم و خلق افسرده در اغلب اوقات
  • از دست دادن علاقه و لذت نسبت به فعالیت هایی قبلا از آنها لذت می بردیم
  • تغییر در اشتها، کاهش یا افزایش وزن قابل توجه که به داشتن رژیم و یا ورزش کردن شما مربوط نمی شود
  • کم خوابی یا زیادخوابیدن شدید
  • از دست دادن انرژی و حس خستگی زیاد در طول روز
  • افزایش فعالیت بدنی بی هدف (مثلاً ناتوانی در نشستن، قدم زدن، دست زدن) یا آهسته شدن حرکات یا گفتار (این اعمال باید آنقدر شدید باشد که توسط دیگران قابل مشاهده باشد)
  • احساس گناه یا احساس بی ارزش بودن
  • مشکل در تفکر، تمرکز یا تصمیم گیری
  • داشتن فکرهایی در مورد مرگ یا خودکشی

پس از فهمیدن جواب سوال افسردگی چیست، چه باید کرد؟!

شاید پس از خواندن علائم افسردگی این سوال به ذهنمان بیاید که خوب، چه باید کرد؟!

اولین انتظاری که از شما می رود این است که به دیگران کمک کنید تا آن ها نیز بدانند واقعا افسردگی چیست و چه باید در قبالش کرد، در حقیق شما پس از خواندن این متن، مسئولیت اطلاع رسانی دارید. از این به بعد سعی کنید افراد افسرده اطرافتان را شناسایی کرده و به آن ها پیشنهاد کنید که به مراکز روانشناسی و مشاوره مراجعه کنند.

همچنین با توجه به پیشرفت تکنولوژی و وارد شدن مشاوره تلفنی به عرصه روانشناسی، می توانید به ایشان پیشنهاد کنید که از خدمات مشاوره تلفنی استفاده کنند. خود شما نیز اگر خود را مبتلا به افسردگی می دانید و یا در این مورد شک دارید، حتما به متخصصی مراجعه کرده و از تشخیص نهایی و قطعی خود باخبر شوید. هرچه زودتر بهتر!

حالا چرا هرچه زودتر بهتر؟

برگردید کمی بالاتر و دوباره علائم مربوط به افسردگی را بخوانید. آخرین علامت در مورد چیست؟

بله! فردی که افسرده است، قطعا به مرگ یا خودکشی فکر می کند و معلوم نیست واقعا چه زمانی اقدامی در این مورد داشته باشد. جهت جلوگیری از اتفاقات ناراحت کننده و از دست دادن عزیزانمان، آن ها را با جلسات مشاوره و رواندرمانی آشنا کنید.

همچنین همین حالا می توانید از اینجا در کمتر از ۱۰ دقیقه، تست افسردگی را به صورت رایگان انجام داده و نمره افسرده خود را مشاهده کنید.

نکته مهم:حال که کاملا با جواب سوال افسردگی چیست آشنا شده اید، اگر حس می کنید افکار خودکشی دارید و نیاز به دریافت مشاوره رایگان و اضطراری هستید، بر  روی این لینک کلیک کنید.

عکس اول برگه های حضور 1920 × 540پیکسل 8

آیا افسردگی درمان دارد؟

بلی!
درمان افسردگی معمولاً شامل ترکیبی از خودیاری، گفتار درمانی و دارو است. منظور از خودیاری، تلاش خود فرد برای رهایی از افسردگی، خارج شدن از گوشه نشینی و وارد شدن به اجتماع و داشتن جرئت مراجعه به روانشناس است.
رواندرمانی یا درمان مبتنی بر گفت و گو، درمان با استفاده از گفتن و شنیدن است که اولین بار توسط زیگموند فروید، پدر روانکاوی، معرفی شد و ابزار اصلی مشاوران و روانشناسان جهت درمان بیماری‌های روانی می‌باشد. گفتار و کلمات، راز وارد شدن به دنیای مراجع هستند.
درمان های ارائه شده در مورد افسردگی بستگی به نوع افسردگی افراد دارند، ممکن است افسردگی فردی فصلی باشد، یا ژنتیکی باشد و یا اصلاً اجتماع و آدمهای اطراف فرد، باعث ایجاد افسردگی‌اش شده باشند. پس نکته‌ی مهمی که باید در نظر داشته باشیم این است که دو فرد افسرده اصلاً عین هم نیستند و دنیای بسیار متفاوتی داشته و درمان متفاوتی را هم باید دریافت کنند.
برای مثال، اگر فردی دچار افسردگی خفیف باشد(شدت علائم کمتر، بدون خودکشی و…)، مراجعه به مشاور یا روانشناس، افزایش فعالیت بدنی و ورزش و استفاده از برنامه‌های خودیاری مبتنی بر درمان شناختی رفتاری پیشنهاد می شود.
اما اگر فردی مبتلا به افسردگی متوسط تا شدید باشد، احتمال تجویز داروهای ضد افسردگی (آنتی دپرسانت‌) زیاد است. همچنین امروزه  بسیاری از درمان‌ها به صورت ترکیبی کار می کنند. برای مثال فرد ابتدا داروها را از روانپزشک دریافت می‌کند و سپس در کنار مصرف داروها، در جلسات رواندرمانی و مشاوره هم شرکت می‌کند. 
همچنین در صورت شدید بودن افسردگی، احتمال بالای اقدام به خودکشی فرد و عدم توانایی کنترل او، تیم های سلامت روان متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، روان پرستاران و کاردرمانگران در بیمارستان‌های روانپزشکی وارد عمل می‌شوند و فرد تحت نظر یک تیم متخصص درمان می‌شود.
امیدواریم که توانسته باشیم به خوبی به این سوال که افسردگی چیست، پاسخ دهیم. اگر در زمینه افسردگی، به دنبال مشاوره تخصصی تلفنی هستید، بر روی دکمه پایین کلیک کنید.

افسردگی چیست: سخن پایانی

همانطور که در بخش های بالا به جواب سوال افسردگی چیست رسیدید، حتما متوجه شده اید که بخشی از درمان افسردگی، مربوط به خود فرد می باشد. اصلا ما بیاییم داروها و بهترین روانشناس ها را در اختیار فرد بگذاریم، اگر فرد همراهی نکند، درمان ناموفق خواهد بود.

بدین منظور از شما درخواست می کنیم کارهای زیر را در صورت دیدن علائم و نشانه های افسردگی در خود و دیگران انجام دهید:

الف) این صفحه را کاملاً و با دقت بخوانید تا متوجه شوید که افسردگی یک اختلال جدی روانی است و با حال بدی های روزانه متفاوت است. پس اولین گام در درمان افسردگی، پاسخ به سوال افسردگی چیست می باشد که در این صفحه آن را مطالعه کردید.

ب) فرار از انزوای اجتماعی: سعی کنید خود را درگیر کارهای گروهی کنید، دوستان مجازی و واقعی جدیدی پیدا کنید، با آنها بیرون بروید و گیم بازی کنید و از انزوا قطعاً پرهیز کنید.

ج) با یک روانشناس خوب صحبت کنید.

و در نهایت یادمان باشد افسردگی جزو اختلالات خطرناک روانی است؛ چرا که در آن خودکشی می تواند اتفاق بیفتد.

پیروز باشید.

‫2 نظر

  • زهرا علیزاده گفت:

    مطلب مفیدی بود

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *